Tuesday , 28 April 2015
Terkini
Home » Daun Belalai Gajah » Sejarah Daun Belalai Gajah (sabah snake grass clinacanthus nutans)
Sejarah Daun Belalai Gajah (sabah snake grass clinacanthus nutans)

Sejarah Daun Belalai Gajah (sabah snake grass clinacanthus nutans)

Pengenalan

 
Pokok belalai gajah atau Sabah Snake Grass merupakan sejenis herba popular  dalam perubatan tradisional thai dan china. Ia merupakan sejenis tumbuhan herba dengan batang yang kecil dan panjang. Pokok ini memerlukan sokongan kerana batangnya yang kecil dan lembut itu mudah rebah apabila dilanda angin. Tumbuhan daripada keluarga acanthaceae.Ia boleh membiak melalui keratan batang.

 Rasanya sekarang ramai dikalangan kita atau keluarga mendapat penyakit kanser. Adakah ini berpunca dari keturunan atau penyakit itu datang dari pemakanan kita?? Terlalu banyak memakan makanan segera dalam tin juga boleh membawa kepada gejala penyakit. Begitu juga air atau makanan yang disimpan dalam bekas plastik dan bekas polystyrene yang tidak selamat juga boleh membawa kepada kanser.

Berbalik kepada tajuk utama kita iaitu daun belalai gajah atau dalam englishnya Sabah Snake Grass. Pernah dengar bukan? Ada yang pernah dan ada yang tidak tapi tidak kisahlah asalkan daun ini boleh membantu kita dari penyakit yang boleh membawa kepada maut iaitu KANSER. Sebenarnya agak susah untuk mendapatkan daun belalai gajah ini. Tetapi banyak terdapat di perkampungan sahaja.
Penyakit yang boleh diubati seperti Uterus Cancer, Prostate Cancer, Breast Cancer, Lang Cancer, Leukemia Patiens, Dialysis Patiens, High Blood, High Uric Acid, Diabetes dan banyak lagi.

 

Bacaan Lanjut
 

Online Support

Ingin dapatkan produk pencegahan kanser dan penawar kanser Vitamin B17?
Hubungi Call/SMS HOTLINE B17 016-733 7380 untuk info lanjut & pembelian.
Kami sedia membantu, insyaAllah.

Leave a Reply

Or
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE